Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд намітив нові об'єкти до приватизації

25 червня 2011, 16:40
1640
4
Реклама

Урядовий законопроект № 8723 пропонує переглянути підходи до віднесення об'єктів до категорії що не підлягають приватизації.

Відповідно до проекту знімаються заборони на приватизацію підприємств Національного космічного агентства, авіапромисловості, майна підприємств, що входять в Державну акціонерну компанію "Хліб України" (окрім хлібоприймальних і хлібозаготівельних, на яких зберігається зерно держрезерву), майнових комплексів по виробництву вина і лікеро-горілчаних виробів, підприємств сольової промисловості, об'єктів державної системи сертифікації.

З підприємств сольової промисловості до тих, що не підлягають приватизації віднесли тільки "Артемсоль". Підприємства ракетно-космічної промисловості і ПЕК пропонують приватизовувати за узгодженням з КМУ.

До тих, що мають загальнодержавне значення (і не підметом приватизації) відповідно до проекту пропонується включити підприємства-адміністратори державних реєстрів, майнові комплекси підрозділів пожежної охорони, об'єкти інженерної інфраструктури і благоустрою усіх населених пунктів (не лише міст, як в справжній редакції закону).

Проектом уточнено поняття об'єктів культури, мистецтва, архітектури і так далі, що не підлягають приватизації і змінений перелік акціонерних товариствдержавні пакети яких не підлягають приватизації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини