Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Власників німецьких вівчарок (і не лише) можуть зобов'язати підтверджувати відсутність прихильності до алкоголю і наркотиків

23 червня 2011, 17:21
1743
7
Реклама

Народний депутат з фракції БЮТ, Руслан Зозуляпредставив в парламенті свій законопроект № 8701 про внесення змін і доповнень в деякі законодавчі акти України відносно врегулювання питання поводження з собаками потенційно небезпечних порід.

Проектом передбачається на законодавчому рівні визначити поняття "собак, що визнані небезпечними" і "потенційно небезпечних порід собак". Породи потенційно небезпечних собак (тобто що володіють генетично зумовленими якостями агресії і сили) пропонується перерахувати в законі. Список подається значний. У нім, серед багатьох інших - різні види вівчарок, у тому числі поширена німецька вівчарка, деякі види тер'єрів, німецький дог, шарпей.

Для утримання цих собак висуваються особливі вимоги. Собаки мають бути зареєстровані і пройти процедуру електронній ідентифікації (імплантації чіпа) у місцевому органі виконавчої влади. Адаптированность собаки потрібно буде підтверджувати шляхом тестування за певною програмою. Обов'язково має бути застрахована громадянська відповідальність за шкоду, яка може заподіяти собака. Виводить її з квартири (удома) можна буде тільки на короткому (1,2 метра) поводку.

Щоб супроводжувати собаку потенційно небезпечної породи, потрібно буде спеціально цьому навчатися (у кінологічних центрах і клубах) і отримати відповідне свідоцтвоа також мати укладення про відсутність протипоказань, пов'язаних з психічним захворюванням, алкоголізмом, наркоманією, токсикоманією. Неповнолітнім, недієздатним і обмежено дієздатним це зовсім заборонено проектом.

Відсутність згаданих захворювань - умова для того, щоб мати собаку небезпечної породи у власності (чи володіти нею, грунтуючись на іншому речовому праві) і отримувати його в подарунок. Дарувати таких собак неповнолітнім проект забороняє.

Якщо проект стане законом, власники собак потенційно небезпечних порід повинні будуть впродовж року виконати усі ці вимоги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини