Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон, що посилює відповідальність у сфері захисту персональних даних

23 червня 2011, 11:53
1746
0
Реклама

Президент підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних". Він набуде чинності з 1 січня 2012 року.

Законом вводяться нові склади злочинів і правопорушень в УК і КоАП для забезпечення дотримання законодавства про персональні дані.

Розширено поняття "Порушення недоторканості приватного життя", відповідальність за яке вже передбачена ст. 182 УК. До складу диспозиції цієї статті увійшло також "знищення" конфіденційної інформації про особу.

Документом також введена адміністративна відповідальність за неповідомлення (несвоєчасне повідомлення) суб'єкта персональних даних (тобто того, про кого дані збираються) про його права у зв'язку з включенням його персональних даних у бази персональних даних; за ухилення від реєстрації бази персональних даних; за неповідомлення (несвоєчасне повідомлення) центрального органу виконавчої влади про зміни відомостей, що подаються для реєстрації бази, і за невиконання законних вимог по усуненню порушень законодавства про захист персональних даних, а також недотримання іншого законодавства про захист персональних даних.

Відмітимо, з початку цього року набув чинності Закон "Про захист персональних даних"яким врегульовані стосунки, пов'язані із захистом персональних даних під час їх обробки. Під персональними даними розуміються відомості або сукупність відомостей про фізособу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифіковано.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини