Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент погодився з тим, що НБУ не повинен викупляти держоблігації

23 червня 2011, 11:24
706
0
Реклама

Президент підписав Закон "Про внесення змін до статті 2 Закони України "Про першочергові заходи по попередженню негативних наслідків фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (відносно викупу облігацій)".

Цим Законом відміняється обов'язковий викуп Національним банком державних облігацій, в обмін на які держава придбавала участь у формуванні і збільшенні статутних капіталів банків.

Відмітимо, що відповідно до Законом "Про першочергові заходи по попередженню негативних наслідків фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів України" держава в особі Мінфіну могла брати участь у капіталізації банків шляхом придбання акцій первинної емісії (долею в статутному капіталі банків) і акцій додаткової емісії (додаткових вкладів) в обмін на держоблігації (чи придбання акцій за засоби бюджету).

Такі держоблігації НБУ відповідно до названого Закону зобов'язаний був викупляти за номінальною вартістю, у тому числі і за рахунок міжнародних фінансових організацій. По відміні вказаної норми Україна узяла на себе зобов'язання перед МВФ.

До речі, цей Закон був ухвалений у виконання вимог Меморандуму про економічної і соціальної політики у рамках спільної з МВФ програми "Стенд-бай".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини