Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді хочуть зробити затягування господарських справ в судах малореальним

21 червня 2011, 09:36
1259
0
Реклама

Народні депутати України Олександр Зац і Петро Мельник представили на розгляд парламенту законопроект № 8706спрямований проти затягування господарського процесу.

Проектом пропонується можливість процесуального правонаступництва не лише сторін у справі, але і інших учасників процесу, припинення течії процесуальних термінів у разі передачі справи до апеляційного або касаційного суду у зв'язку зі вступом скарги аж до повернення справи з цих судів до суду 1-ої інстанції.

Крім того, проект передбачає повернення місцевим судом апеляційної скарги на неіснуюче рішення або рішення, по якому вже приймалася постанова апеляційної інстанції, заявникові (без відправлення її до апеляційного суду).

Передбачені випадки і для повернення без того, що бере до розгляду скарг на дії і бездіяльність старанної служби у випадках: подачі скарг після закінчення терміну для оскарження і без прохання про його продовження; подачі скарги без доказів про те, що її копію (і копії прикладених до неї матеріалів) отримали інші сторони у справі і старанна служба; якщо за скаргою на ті ж дії вже виносилося рішення господарським судом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини