Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила закон, що дозволяє експорт газу, що формується для потреб населення України

17 червня 2011, 13:34
1214
0
Реклама

Парламент ухвалив Закон України "Про внесення змін до Закону "Про основи функціонування ринку природного газу" (на основі законопроекту № 8657).

Законом суб'єктові формування ресурсу природного газу для населення (визначуваному КМУ) надається право експортувати природний газ в об'ємі, визначеному прогнозним річним балансом вступу і розподілу природного газу в Україні, і в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади з питань забезпечення реалізації держполітики в нафтогазовому комплексі (тобто. Міністерством енергетики і вугільної промисловості).

Змінено також поняття товарного природного газу, який цілком і повністю повинен продаватися газодобувними підприємствами суб'єктові формування ресурсу природного газу для потреб населення.

У редакції діючого Закону "Про основи функціонування ринку природного газу" під товарним розуміється увесь здобутий природний газ, за виключенням об'ємів (встановлених норм, що не перевищують) фактичних витрат і витрат виробничого технологічних під час здобичі і підготовки до транспортування газу.

Ухвалений Закон розширює виключенняі в останнє потрапляють також об'єми газу, використовувані для забезпечення "власних потреб"і об'єми газу, що використовуються на об'єктах газодобувних підприємств для виробництва продуктів нафто- і газопереробки.

До "власним потребам" віднесені все ті ж технологічні потреби об'єктів здобичі, підготовки і транспортування газу, а також нафти і газового конденсату; виробництво тепла для опалювання об'єктів, що враховуються на балансі газодобувних підприємств.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини