Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: як рахувати пеню, якщо помилку виявив сам

17 червня 2011, 09:39
2017
1
Реклама

Державна податкова адміністрація листом № 15666/7/16-1517-26 виклала своє бачення застосування пені у разі самостійного виявлення помилок в податковій звітності.

Самостійне виявлення помилок спричиняє за собою (згідно з пунктом 50.1 НК) або представлення в податкову окремого уточнюючого розрахунку (за формою на момент уточнення) із сплатою суми недоплати і штрафу в розмірі 3% від такої суми, або віддзеркалення суми недоплати в податковій декларації за будь-хто наступний звітний період, знову-таки, із сплатою бракуючої суми (вірніше, зі збільшенням на цю суму розміру зобов'язання) і із сплатою штрафу в розмірі 5% від такої суми.

Пеня ж, як вважає ДПАУ, згідно з пунктом 129.1 НК, налічується при самостійному виявленні заниження суми податкового зобов'язання на суму заниження за увесь період заниження (з дня настання терміну погашення податкового зобов'язання по день фактичної сплати включно) з розрахунку 120 % річної облікової ставки НБУ, діючої на день заниження.

__________________________

З системами ЛІГА :ЗАКОН Ви завжди будете в курсі усіх змін в правовому полі України. Не упустите можливість підключитися до ЛІГА :ЗАКОН по спеціальних акційним умовам на честь 20-річчя Групи компаній "ЛІГА" і гарантовано отримаєте подарунок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини