Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати від більшості пропонують держмонополію на лотереї

15 червня 2011, 09:09
1008
0
Реклама

Проект Закону про державні лотереї (р. № 8652)представили в парламенті народні депутати з фракції Партії регіонів - Юрій Полунеев і Віктор Корж.

Проектом передбачається державна монополія на "запровадження" лотерей. Ніякі інші, окрім державних лотерей, не можуть ні створюватися, ні проводитися (вони прямо заборонені проектом). Заборонено вживання слів "лотерея "державна лотерея "національна лотерея "українська лотерея" у будь-яких відмінках і контекстах в рекламі окремих видів підприємницької діяльності.

Проте проводяться лотереї не самою державою, а визначеними ним операторами, що відбираються на конкурсною основі 1 раз на 12 років спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань регулювання лотерейної діяльності.

Оператори повинні забезпечити проведення лотереї на усій території України, для чого їм необхідно мати постійно діючі балансові підрозділи в кожному населеному пункті з населенням більше 500 тисяч чоловік, а розповсюджувачів - в кожному населеному пункті з населенням понад 5 тисяч чоловік. Мережа розповсюджувачів повинна включати не менше 5000 точок.

Оператор не може проводити не пов'язану з проведенням лотерей підприємницьку діяльність. Власний капітал оператора має бути не менше 100 млн гривен; статутний - не менше розміру статутного капіталу, встановленого НБУ для банків, діючих на усій території України.

Діяльність оператора і розповсюджувачів лотерей не підлягає ліцензуванню, квотуванню або іншим обмеженням.

Оператори зобов'язані забезпечити формування призового фонду в розмірі не меншому, ніж 50% суми доходу, отриманого від прийняття ставок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини