Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бахтеева хоче, щоб перелік обов'язкових щеплень визначав Кабмін

1 червня 2011, 14:00
1456
1
Реклама

Тетяна Бахтееванародний депутат з фракції ПР, законопроектом № 8583 запропонувала змінити законодавство по захисту населення від інфекційних хвороб. Запропоновані нею зміни, зокрема, торкаються проведення щеплень.

Проектом пропонується передбачити в якості обов'язкових профілактичні щепленнявказані в "календарі профілактичних щеплень" - спеціальному нормативному акті, що видається Мінохоронздоров'яде окрім переліку щеплень за віком передбачається порядок їх проведення і оптимальні терміни.

Нині перелік обов'язкових профілактичних щеплень вказаний в самому законі - ст. 12 Закону "Про захист населення від інфекційних хвороб".

Проведення профілактичних щеплень повнолітнім відповідно до проекту можливо тільки при їх згоді і навіть без надання якої-небудь інформації. Для тих, кому не виповнилося 14 років, в проекті передбачено проведення щеплення при згоді об'єктивно проінформованих батьків (законних представників). Критерії об'єктивної інформованості не вказуються.

Неповнолітні у віці від 14 до 18 років прищеплюватимуться з їх згоди, після надання їм об'єктивній інформації і з відома їх батьків (інших законних представників) за тих же умов.

Обов'язковими за проектом залишаються і щеплення для працівників певних виробництв і професій (їх перелік встановлюється Мінохоронздоров'я), а також при загрозі поширення інфекції (протиепідемічні).

Т. Бахтеева пропонує підкреслити "обов'язковість" медичного огляду особи перед проведенням щеплення для перевірки відсутності протипоказань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини