Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС затвердило нове положення про стаціонарні пости ДАІ

31 травня 2011, 11:35
4065
2
Реклама

Наказом МВС від 4 травня 2011 року № 177 "Про організацію діяльності стаціонарних постів дорожно-патрульной служби Державної автомобільної інспекції МВС" ухвалені наступні документи:

- Положення про стаціонарні пости ДПС ДАІ;

- Дислокація стаціонарних постів ДПС ДАІ;

- Схема розміщення системи фото-, відеоспостереження і організації дорожнього руху біля стаціонарного поста ДПС ДАІ.

Ці документи ще не набули чинності. Проте в наказі міститься вимога про приведення в строк до 10 червня 2011 року стаціонарних постів ДАІ у відповідність новій схемі розміщення.

Одночасно з початком дії цього наказу втратить силу аналогічний наказ МВС від 19 січня 2011 роки № 22. До речі, цим наказом передбачена поява на дорогах стаціонарних постів ДАІ приблизно в ці ж терміни.

Встановлено, що стаціонарний пост ДПС ДАІ - це місце несення служби нарядами ДПС, обладнане спеціальними службовими приміщеннями, оснащене технічними і спеціальними засобами, інженерними і іншими спорудами, а також території, закріплена за ними.

Власне, таке ж визначення стаціонарному посту ДПС дане і в скасовному наказі.

Проте, новий документ відрізняється від того, що припиняє дію. Наприклад, він викладений більше стислоу нім відсутні норми про функції постів, а також їх повноваження. Замість цього новий документ містить посилання на нормативні акти, регулюючі ці питання, зокрема, на Інструкцію з питань діяльності підрозділів дорожно-патрульной служби Державтоінспекції МВС.

По суті, затвердження нового документу викликане необхідністю удосконалення його норму теж час він не містить істотних змін.

До речі, у вищезгадану Інструкцію з питань діяльності ДАІ нещодавно були внесені зміни. Наряди ДАІ тепер зобов'язані здійснювати патрулювання з включеними спеціальними світловими сигнальними пристроями. Крім того, розміщення наряду (службового автомобіля) ДАІ для здійснення профілактичних заходів в схемі маршруту патрулювання визначається виключно в місцях концентрації ДТП і обліком часу доби, інтенсивності руху і виду правопорушень, унаслідок яких відбуваються ДТП. Детальніше про це читайте в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН Наряди ДАІ тепер зобов'язані їздити з "блималками".

______________________________

У ЛІГА :ЗАКОН Ви завжди зможете знайти не лише усі необхідні нормативно-правові акти, але і широкий спектр професійних аналітичних і консультаційних матеріалів, а також офіційних роз'яснень про те, як правильно застосовувати норми чинного законодавства. Не упустите можливість підключитися до ЛІГА :ЗАКОН по ексклюзивних акційним умовам і отримати подарунок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини