Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наряди ДАІ тепер зобов'язані їздити з "блималками"

23 травня 2011, 15:23
8810
0
Реклама

Сьогодні, 23 травня 2011 року набув чинності наказ МВС від 8 квітня 2011 року № 131 "Про затвердження Змін до Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожно-патрульной служби Державтоінспекції МВС".

Серед норм, внесених в Інструкціюбезперечний інтерес уявляє положення про те, що маршрут патрулювання наряду ДАІ визначається командиром (начальником) підрозділу ДАІ і, при цьому, патрулювання на транспортному засобі здійснюється з включеними спеціальними світловими сигнальними пристроями синього кольору. Йдеться про патрулювання для профілактики і попередження ДТП на автодорогах державного значення між стаціонарними постами і без таких постів в межах території обслуговування.

Іншими словами, віднині наряд ДАІ на дорозі має бути видний завдяки включеним проблисковим маячкам. А, відповідно, співробітники ДАІ на авто без включених "блималок" вважатимуться не "при виконанні".

Крім того, автолюбителів не може не порадувати і норма про те, що розміщення наряду (службового автомобіля) ДАІ для здійснення профілактичних заходів в схемі маршруту патрулювання визначається виключно у місцях концентрації ДТП і обліком часу доби, інтенсивності руху і виду правопорушень, унаслідок яких відбуваються ДТП.

Іншими словами, віднині наряди ДАІ повинні стояти не в зручних з точки зору співробітників ДАІ місцях, в місцях концентрації ДТП. Правда, тут же треба відмітити, що автолюбителеві для того, щоб довести, що наряд ДАІ розташований не у відповідність з Інструкцією доведеться роздобути, як мінімум, інформацію про статистику ДТП на відповідній ділянці дороги. А це, зажадає тимчасових витрат, не кажучи вже про нерви.

У Інструкцію внесені також і інші зміни.

Таким чином, внесення змін до Інструкції пов'язане з необхідністю удосконалення її норм. А описані вище нові норми, загалом, на руку водіям ТС.

____________________________

Будьте завжди в курсі останніх змін законодавства з системами ЛІГА :ЗАКОН! ЛІГА :ЗАКОН - Ваш правильний вибір! Не упустите можливість підключитися до систем ЛІГА :ЗАКОН по ексклюзивних акційним умовам і отримати подарунок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини