Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР розширила круг держзакупівель, звільнених від тендерної процедури

17 травня 2011, 14:00
3357
0
Реклама

Верховна Рада України ухвалила урядовий Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель" (законопроект № 7532).

Згідно зі змінами, внесеними в Закон "Про здійснення державних закупівель", виведені з-під дії цього Закону закупівлі, здійснювані юридичними особами відповідно до ст. 5 Закону "Про природні монополії" (для них передбачений спеціальний закон) і відкоригований перелік товарів і послуг, закупівля яких також регулюватиметься спеціальними законами.

Крім того, ухваленим Законом встановлений новий механізм застосування процедури держзакупівлі у одного учасника, згідно з яким отримувати узгодження Уповноваженого органу у сфері закупівель не треба.

Без тендеру, згідно з ухваленим Законом, можна буде закуповувати також товари і послуги, для проведення виїзних гастрольних заходів творчих колективів, а також культурно-мистецьких заходів і фестивалів, що мають культурно-політичне, культурне або історичне значення; об'єкти державного цінового регулювання і послуги, закупівля яких здійснюється Аграрним фондом відповідно до Законом "Про державну підтримку сільського господарства України" (у тому числі до них можуть бути віднесені зернові, борошно, м'ясо, соняшникова олія і так далі) і так далі

Законом також введена закупівля товарів, робіт і послуг з рамкових угод. Такі закупівлі здійснюватимуться відповідно до розділу 10 Закону "Про здійснення державних закупівель". Перелік товарів і послуг, які можна закуповувати за рамковими угодами, і особливості їх укладення визначає Уповноважений орган, а особливості виконання цих угод і порядок визначення генеральних замовників за рамковими угодами - КМУ.

Органам, що здійснюють контроль у сфері держзакупівель, законом заборонено втручатися в їх проведення.

Закон вводиться в дію через 60 днів з моменту його публікації, а до ухвалення спеціальних законів держзакупівля вказаних вище товарів і послуг (для яких потрібно такі) здійснюватиметься як і раніше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини