Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВККА повідала про оподаткування адвокатів і адвокатських об'єднань

16 травня 2011, 17:15
2705
0
Реклама

Вища кваліфікаційна комісія адвокатури рішенням від 18.03.2011 № VI/4-97 ствердила рекомендації відносно оподаткування адвокатських об'єднань і адвокатів як самозанятых осіб, що здійснюють незалежну професійну діяльність.

У цих рекомендаціях ВККА, зокрема, дійшла висновку, що адвокат і адвокатське об'єднання не займаються підприємницькою діяльністюа, отже, не є суб'єктами підприємницької діяльності. Тому адвокатське об'єднання повинне реєструватися в органах податкової служби як неприбуткова організаціяа адвокат - як самозанятое особащо здійснює незалежну професійну діяльність.

Виходячи з цього, ВККА розповіло про порядок реєстрації адвокатських об'єднань як неприбуткових організацій, їх оподаткуванні і наданні ними звітності. Також приділена увага порядку реєстрації, оподаткування, веденню обліку і наданню звітності адвокатом, його правам і обов'язкам як працедавця і порядку сплати ним єдиного соціального внеску.

Детальніше про ці рекомендації читайте в найближчому номері аналітичного тижневика "ЮРИСТ & ЗАКОН"що входить в інформаційно-правові системи ЛІГА :ЗАКОНствореного спеціально для юристів і фахівців, що потребують якісної аналітичної інформації про зміни, що відбуваються в правовому полі України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини