Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін встановив правила страхування іпотечного майна

8 квітня 2011, 13:51
917
0
Реклама

Постановою Кабміну від 6 квітня 2011 року № 358 затверджені Порядок і правила обов'язкового страхування предмета іпотеки від ризиків випадкового знищення, випадкового ушкодження або псування. Постанова ще не набула чинності, за загальним правилом, воно повинне почати діяти з моменту офіційної публікації.

Документ визначає умови, на підставі яких полягають договори обов'язкового страхування нерухомості, що є предметом іпотеки, від вказаних ризиків.

Предметом договору обов'язкового страхування являються майнові інтереси, що не суперечать закону і пов'язані з володінням, користуванням і розпорядженням іпотечним майном.

Страховим випадком визначена будь-яка подія, пов'язана з настанням страхових ризиків. Таких ризиків дванадцять і до них, зокрема, відносяться: стихійні лиха, пожежі, вибухи, аварії в системах тепло- і водопостачання, протиправні дії третіх осіб і інші.

Страхова сума за договором визначається у розмірі повної вартості майнаале не менше вартості, вказаній в іпотечному договорі. При цьому проводиться оцінка такого майна.

Розмір страхового тарифу визначається згідно з Методикою актуарних розрахунків, яка додається до документу (додаток 1).

Крім того, документом встановлені усі істотні умови договори, порядок його укладення, права і обов'язки сторін і інші питання, пов'язані з цим видом обов'язкового страхування.

Типовий договір страхування є додатком до цього документу.

Необхідно відмітити, що згідно пункту 35 ст. 7 Закону "Про страхування" страхування предмета іпотеки є обов'язковим. На практиці такий вид страхування давно вже існує на ринку. Проте порядок проведення цього виду страхування затверджується уперше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини