Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набувають чинності зміни в правила передачі об'єктів державної власності

28 квітня 2011, 09:54
1270
0
Реклама

29 квітня 2011 року набуває чинності постанова Кабміну від 20 квітня 2011 роки № 434яким внесені зміни в Положення про порядок передачі об'єктів права державної власності.

Внесеними змінами передбачено, що Положення не поширюватиметься на об'єкти незавершеного будівництвафінансовані в поточному році за рахунок державних капітальних вкладень, і на об'єкти капстроительства, що передаються в експлуатацію після його завершення.

У колишній редакції йшлося тільки про об'єкти капстроительства, що передаються в експлуатацію після його завершення.

Крім того, дещо розширений перелік об'єктів передачі. Так, в новій редакції до них відноситиметься також нерухомість, що входить до складу цілісних майнових комплексів підприємств, що не підлягають приватизаціїабо використовувана для розміщення органів держвлади, після виділення її в окрему облікову одиницю і за умови укладення з іншими балансодержателями такої нерухомості договору про спільне використання і зміст будівлі і прибудинкової території.

Тут треба звернути увагу на те, що йдеться про майно підприємств, що не підлягають приватизації, і про нерухомість, де розміщуються органи влади. При цьому уся інша нерухомість, що є об'єктом права держвласності, на цих же умовах може бути об'єктом передачі (це і раніше передбачалося Положенням).

Крім того, конкретизовані норми про органах, уповноважених приймати рішення про передачу майна. У новій редакції це:

- Кабмін, що приймає рішення про передачу цілісних майнових комплексів підприємств, що не підлягають приватизації;

- органи, уповноважені управляти майном - відносно інших цілісних майнових комплексів і нерухомості;

- органи, уповноважені управляти майном або самоуправляемые організації - відносно усього іншого майна, окрім нерухомості.

У старій редакції цієї норми йшлося про органи, уповноважених управляти майном і про самоуправляемых організації.

Необхідно також звернути увагу, що зміни торкнулися і порядку оформлення передачі об'єктів права держвласності.

Відмітимо, що в Україні діє Закон "Про передачу об'єктів права державної і комунальної власності". У виконання положень цього Закону Кабмін розробляє норми, регулюючі порядок передачі об'єктів державної і комунальної власності усередині системи органів держвлади; між підприємствами, що входять в державну сферу управління; а також між територіальними громадами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини