Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба змінила умови оплати митного оформлення в позаурочний час

27 квітня 2011, 14:22
1117
0
Реклама

Наказом Держмитслужби від 1 лютого 2011 роки № 74 внесені зміни в Порядок ухвалення рішення про здійснення митного оформлення товарів і транспортних засобів поза місцем розташування митного органу або поза робочим часом, встановленим для митного органу, а також нарахування і внесення плати за таке митне оформлення.

Наказ набуде чинності 3 травня 2011 року.

Внесеними змінами встановлено, що право сплатити митне оформлення товарів і транспортних засобів поза місцем розташування митного органу або поза робочим часом має митний брокер (посередник)якщо він уповноважений власником товару на здійснення усіх процедур по декларуванню і сплаті митних платежів.

Таким чином, уточнюється коло осіб, що мають можливість сплатити митне оформлення. У діючій редакції Порядку вказані особи, що здійснюють переміщення товарів і ТС через митний кордон і по зверненнях яких було прийнято рішення про митне оформлення поза місцем розташування митного органу або поза робочим часом.

Крім того, уточнюється розмір плати за таке оформлення товарів і ТС. Зокрема, внесені нові норми, згідно з якими встановлено, що якщо режим роботи митного органу встановлений як цілодобовий, плата оформлення поза митним органом або поза робочим часом нараховується як за робочий час. Якщо ж для митного органу встановлений графік змінності, то при оформленні поза робочим часом плата стягується як за роботу в позаурочний час.

Встановлення такої диференціації повинне сприяти правильному застосуванню норм постанови КМУ від 18 січня 2003 роки № 93яким встановлені розміри плати за митне оформлення товарів і транспортних засобів поза місцем розташування митних органів або поза робочим часом, встановленим для митних органів (у тому числі в робочий час і в позаурочний час).

Також дещо розширений перелік випадків, коли плата не стягується. Так, новими нормами встановлено, що плата не стягується при проведенні обліку суб'єктів ВЭД в митному органі; розміщенні товарів і ТС на складах тимчасового зберігання; здійсненні огляду ТС для видачі посвідчень про допуск до міжнародних перевезень; перевантаженнях транзитних, імпортних і експортних вантажів і інших діях посадовців митниці, не пов'язаних з митним оформленням.

Крім того, плата не стягується при оформленні попередньою ГТД і попереднього повідомленняскладання яких передбачене до моменту ввезення товарів на митну територію України.

Відмітимо, що в діючій редакції документу встановлене, що плата не стягується у разі митного оформлення гуманітарної допомоги і транзитних вантажів. Ці підстави для ненарахування плати, зрозуміло, залишилися і в новій редакції норми.

На думку Держмитслужби внесення цих змін сприятиме оптимізації і удосконаленню адміністративних стосунків між митними органами і платниками податків, а також забезпечить однозначне застосування норм законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини