Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді пропонують ввести пряму норму ГК про використання житла для підприємництва

27 квітня 2011, 10:54
1212
0
Реклама

Народний депутат Сергій Мищенко (БЮТ) представив в парламенті свій законопроект № 8430 про врегулювання питання використання житла не лише в цілях проживання.

Зокрема, автор проекту пропонує прямо записати в ст. 383 Цивільного кодексу і ст.6 Житлового кодексу право власника використовувати свій житловий будинок і квартиру для здійснення підприємництва (окрім промислового виробництва) і іншій не забороненій законом діяльностіпри дотримання умов, встановлених законодавством України.

Конституційний Суд у своєму визначенні від 2 березня 2011 року № 8-у/2011 визнав непідвідомчим йому вирішення питання про співвідношення статей 320 і 383 ГК і статті 41 Конституціїа в мотивувальній частині констатував "неврегульованість у чинному законодавстві відносин, що виникають з приводу застосування статті 320 Кодексу у разі використання власником жилих приміщень для здійснення підприємницької діяльності". Проблема полягає в тому, що ст. 383 ГК говорить, що власник квартири може використовувати її для проживання, але не для промислового виробництва. Інші ж види підприємницької діяльності взагалі не згадуються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини