Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ініціює відміну доручень на водіння і путніх листів

18 квітня 2011, 14:09
8311
6
Реклама

Президент подав на розгляд парламенту законопроект № 8397 про усунення надмірного регулювання у сфері автомобільних перевезень.

Окрім іншого, проектом відміняється обов'язок водія мати при собі документи, що засвідчують право на користування транспортним засобом (у більшості випадків - нотаріально засвідчені доручення на право управління ТС)а також путні листи.

Міліція втрачає право перевіряти їх наявність. Відповідно до норм проекту, органи ДАІ перевірятимуть лише посвідчення водія і реєстраційний документ на транспортний засіб (відповідно до світових стандартів).

Проектом пропонується викласти в новій редакції частину 4 статті 828 Цивільного кодексущо передбачає письмову форму і нотаріальне посвідчення для договору "позичики транспортного засобу". За проектом для наземних самохідних транспортних засобів робиться виключення. Тобто передати автомобіль в користування можна буде по усній домовленості.

Проте в іншій нормі законопроекту є фраза про повноваження міліції зупиняти ТС при проведенні цільових заходів (операцій, відробітків, оперативних планів) для перевірки документів на право користування і управління транспортними засобами (що явно не узгоджується з приведеними вище положеннями документу і даними пояснювальної записки).

Більше про законопроект № 8397 читайте в новині "Президент ініціює відміну техогляду для ряду ТС".

Хочете завжди бути в курсі змін законодавства? Розуміти що відбувається в правовому полі України і приймати тільки законодавчо обгрунтовані рішення? Підключайтеся до інформаційно-правових системам ЛІГА :ЗАКОН! ЛІГА :ЗАКОН - інструмент для ухвалення правильних рішень!

До 22 квітня у Вас є можливість безкоштовно* підключитися до систем ЛІГА :ЗАКОН!

* За умови единоразовой плати абонентського обслуговування за 4 місяці. Вартість стартового пакету складає 60 грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини