Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності оновлені ліцензійні вимоги до землевпорядників і оцінювачів землі

15 квітня 2011, 12:03
2127
0
Реклама

15 квітня 2011 року набули чинності зміни до Ліцензійним умовам здійснення господарської діяльності по проведенню робіт по землеустрою, землеоценочных робітзатверджені наказом Держкомзему від 28 лютого 2011 року № 126.

По-перше, треба сказати, що з Ліцензійних умов зникло положення про термін дії ліцензії (5 років).

Річ у тому, що згідно з нормами Закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" ліцензія видається на невизначений термін, за винятком випадків, коли такий термін встановлений Кабміном. У разі встановлення терміну дії ліцензії, він не може бути менше п'яти років. Така редакція Закону була прийнята 15.12.2009 року (до цього встановлення терміну було обов'язковим). Тому, в даному випадку Ліцензійні умови приведені у відповідність Закону.

З аналогічною метою було виключено і положення про необхідність мати ліцензії топографо-геодезические і картографічні роботиу разі їх здійснення, оскільки в діючій редакції Закону ці види діяльності не підлягають ліцензуванню.

З ліцензійних умов виключений розділ ІІ, в якому перераховувалися види робіт по землеустрою і оцінці землі, що підлягають ліцензуванню.

До речі, спочатку планувалося, що з 30 видів робіт залишиться 8, тобто скоротитися. Проте ліцензіати в ході обговорення проекту висловлювалися про те, що це не скорочення, а просто об'єднання деяких видів діяльності, що підлягають ліцензуванню. Врешті-решт, мабуть, саме громадськість вплинула на те, що з документу цей розділ зовсім зник. Врешті-решт, в Україні діють Закони "Про землеустрій" і "Про оцінку земель"виходячи з норм яких і треба визначати види робіт, що відносяться до землеустрою і оцінки землі.

Змінилися вимоги до ліцензіатів. Наприклад, раніше було необхідно мати в штаті двох фахівців, що мають освіту і досвід роботи у відповідній області. Тепер потрібно один такий фахівець. Змінилися і інші вимоги.

Характеризуючи зміни в цілому, можна сказати, що вони спрямовані на приведення Ліцензійних умов у відповідність вимогами чинного законодавства і на конкретизацію окремих вимог до ліцензіатів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини