Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набула чинності постанова Кабміну про постановку на квартирний облік сиріт

14 квітня 2011, 15:00
1740
0
Реклама

14 квітня 2011 року набуло чинності урядове постанова № 365 від 6 квітня 2011 рокуяким змінені норми постановки на облік тих, що потребують житла або в поліпшенні житла.

Відповідні зміни внесені в Порядок постановки громадян на соціальний квартирний облік, їх перебування на такому облік і зняття з нього і в Правила обліку громадян, яким потрібно поліпшення житлових умов, і надання їм жител в Українській РСР.

Нормативні акти доповнені положеннями про постановку на облік органами місцевого самоврядування що досягли 16-річчя дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. На облік їх зобов'язані ставити по місцю їх "походження" чи проживання до встановлення опіки і опікування, до пристрою в приймальні сім'ї, дитячі будинки, установи для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки.

Постановка на соціальний квартирний облік можлива як за заявою опікунів, приймальних батьків, батьків-вихователів, адміністрації установ, так і за заявою самої дитини.

Ці діти, після закінчення терміну перебування в сім'ях опікунів, опікунів, приймальних батьків і так далі, у разі відсутності житла або неможливості повернення того житла, яке вони займали раніше, матимуть право на позачергове надання житла в порядку поліпшення житлових умов. Діти-інваліди з їх числа також мають таке право після досягнення повноліття, якщо згідно з укладенням медико-соціальної експертизи вони можуть самі себе обслуговувати і вести самостійний спосіб життя.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини