Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почав діяти мораторій на зміну цільового призначення рекреаційної землі

13 квітня 2011, 13:36
897
0
Реклама

Набув чинності Закон "Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах і інших населених пунктах".

Закон передбачає заборону зміни цільового призначення для земельних ділянок зелених зон і зелених насаджень, а також земельних ділянок об'єктів фізичної культури і спорту незалежно від форми їх власності на 5 років.

Ухваленим Законом забороняється також ліквідація і руйнування об'єктів стаціонарної рекреації - будинків відпочинку, пансіонатів, об'єктів фізкультури і спорту, туристичних баз, кемпінгів, яхт-клубів, туристсько-оздоровчих таборів, будинків рибалки і мисливця, дитячих туристичних станцій, дитячих і спортивних таборів і тому подібне

Мораторій не поширюється на випадки комплексної реконструкції застарілих кварталів і мікрорайонів, на відчуження рекреаційних земельних ділянок для громадських потреб і виходячи з мотивів громадської необхідності.

Не буде він діяти у випадках відведення земельних ділянок зі зміною їх цільового призначення на підставі дозволів, отриманих до набуття чинності Закону, а також у випадках зведення об'єктів містобудування відповідно до дозволів, виданих до набуття чинності Закону.

Закон ухвалений в цілях запобігання забудові зелених зон і руйнування об'єктів спортивної і дитячої інфраструктури в містах і інших населених пунктах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини