Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Видачу дозволів на будівництво припинили

12 квітня 2011, 12:15
1087
0
Реклама

Дозвільні інстанції відмовляють в прийомі документів особам, які хочуть почати або здати в експлуатацію новострой, заявив народний депутат, член парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Віктор Матчук ("Наша Україна").

"Закон підписаний Президентом, і він вступив в дію. Це означає, що старі порядки вже не діють, а нові Кабінетом Міністрів не розроблені. В результаті особи (приватна або юридична особа) на практиці стикаються з такою ситуацією: їм просто відмовляють в прийомі документів. Це стосується початку і здачі в експлуатацію будь-якого об'єкту - житлового будинку, багатоквартирного будинку, магазинчика, кафе"- пояснив депутат.

При цьому він відмітив, що новий закон, який повинен був полегшити проходження дозвільних процедур для будівництва, поки що привів до "повного ступора" галузі."Якщо кому і дають добро на будівництво, то за великий хабар або по величезному блату. Закон ухвалювали, щоб виключити усі ці речі, а в результаті виходить абсолютно зворотний ефект"- сказав він.

Матчук при цьому повідомив, що уся відповідальність за розробку нових положень для будівельної галузі лежить на уряді. "Але я не бачу розуміння з боку уряду. Таке враження, що цим питанням там взагалі ніхто не займається"- підкреслив він.

Нагадаємо, що Закон "Про регулювання містобудівної діяльності" набув чинності 12 березня. Детально про його положення читайте в аналітичному матеріалі "Будівельна реформа: дозвільну процедуру можуть спростити"а також в матеріалах тижневика "ЮРИСТ & ЗАКОН" від 09.03.2011 № 10.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини