Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міліція затримала "чорнобильських туристів". Ексклюзивний коментар колишнього працівника ЧЗО

1 квітня 2011, 13:51
1163
11
Реклама

Учора співробітники Держприкордонслужби і МВС затримали двох киян, які намагалися незаконно потрапити в Чорнобильську зонуповідомляють ЗМІ. Затримані, жителі Києва 25-ти і 30-ти років, мали з собою теплі речі, їжу, посуд, предмети особистої гігієни і т. п. Співробітники МВС оформили протоколи за порушення вимог режиму радіаційній безпеці в місцевостях, що піддалися радіоактивному забрудненню.

Нагадаємо, в грудні минулого року Міністерство з питань надзвичайних ситуацій розробило безпечні маршрути для відвідувачів ЧЗО.

Ситуацію погодився прокоментувати для ЛІГА :ЗАКОН експерт, колишній працівник Чорнобильської зони відчуження, що побажав залишитися неназваним :

"Ці "розроблені маршрути" неінформативні і дуже дороги - далеко не усі ті, що цікавляться можуть дозволити їх собі. Тому ходять пішки через "колючку".

Зараз "Чернобыльинтеринформ" намагається заробити якомога більше грошей на Чорнобильській аварії, зовсім не думаючи про те, що для більшості громадян України їх поїздки не доступні. В першу чергу, вони
не доступні самим ліквідаторам і студентам - це ті категорії людей, для яких Чорнобиль представляє зовсім не розвагу, але матюкав для роботи. Мало того, навіть за гроші вам не покажуть і краплі того, що можна побачити, йдучи в Зону пішки. Розроблені маршрути - в стилі "подивіться, ось ЧАЕС, ось Прип'ять, сідаєте в автобус, поїхали вечеряти утридорога". В той час, як в Чернобылськой зоні є маса безпечних і дуже цікавих (культурно і науково) місць.

Тому люди беруть усе необхідне і йдуть на свій страх і ризик пішки. Адміністративний штраф у разі затримання обходиться дешевше чим туристична поїздка через МНС.

При цьому, більшість "ходаків" йдуть з дозиметрами, не наражаючи себе на небезпеку зустрітися з радіацією. Звичайно, рівень підготовки у усіх різний, тому
ризикбезперечно, є присутнім.

Цього можна було б избежтьякби МНС не відносилося до Чорнобильської Зони як до соски, вичавлюючи з неї усе, що можна, і побыстре, поки того або іншого "діяча" з поста не зняли. Отже при нинішньому стані справ, коли Зону з великою швидкістю розтаскують і пиляють на металобрухт, багато тих, що цікавляться поспішають побачити хоч би те, що залишилося зараз.


А оскільки іншого варіанту у людей не залишається -
доводиться порушувати закон".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини