Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності Порядок застосування автоматизованої системи оцінки ризиків на митниці

25 березня 2011, 15:30
781
0
Реклама

28 березня 2011 року набуде чинності наказ Держмитслужби від 13 грудня 2010 року № 1467яким затверджений Порядок застосування автоматизованої системи аналізу і управління рисками під час митного контролю і митного оформлення товарів із застосуванням вантажної митної декларації.

Порядок визначає особливості дій посадовців підрозділів митного оформлення регіональних митниць, митниць, що здійснюють митний контроль і митне оформлення товарів із застосуванням ГТД, інших посадовців під час застосування автоматизованої системи аналізу і управління рисками (далі АСАУР), імплементованою в програмно-інформаційний комплекс "Автоматизована система митного оформлення".

Оцінка ризику по ГТД за допомогою АСАУР здійснюється шляхом перевірки електронної копії ГТД. Така перевірка робиться в автоматизованому режимі після прийняття ГТД до митного оформлення і внесення її електронної копії у базу даних митного органу. За результатами оцінки риска формується перелік необхідних митних процедур.

Якщо при подальшому проведенні митного контролю і митного оформлення встановлюється порушення, що не дає можливості закінчити митне оформлення по конкретній ГТД, дані про це заносяться у базу даних митного органу з вказівкою причини незавершення оформлення.

По суті, застосування АСАУР повинне сприяти спрощенню і прискоренню митного оформлення і митного контролю, як цього вимагають міжнародні нормативні акти, до яких приєдналася Україна, зокрема Міжнародна конвенції про спрощення і гармонізацію митних процедур.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини