Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Щоб не оплачувати підробні лікарняні в Києві створять єдиний реєстр листів тимчасової непрацездатності

23 березня 2011, 16:51
947
5
Реклама

У м. Києві здійснюється підвищений контроль за належним оформленням листів тимчасової непрацездатності. Про це на засіданні Постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я і соціального захисту сказала її голова Алла Шлапак.

За її словами, це пов'язано з тим, що тільки за минулий рік сума, сплачена за фальшиві лікарняні, досягла більше ста тисяч гривен. "Це досить великі гроші, яких вистачило б комусь на лікування або трансплантацію органу, тому нам усім слід вчитися бути економними і свідомими. Посилений контроль за видачею лікарняних покликаний попередити невиправдані бюджетні витрати"- говорить голова Комісії.

На думку А. Шлапак, в столиці доцільно створити єдиний реєстр обліку листів тимчасової непрацездатності. "Київ може стати одним з пілотних міст, де утілюється подібний експеримент. Така система обліку дозволить не лише попереджати зловживання у видачі лікарняних, але і дасть можливість отримувати звідну інформацію про стан здоров'я киян, виявляти найбільш поширені хвороби, вчасно попереджати епідемії"- відмітила вона.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини