Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалено Закон "Про центральні органи виконавчої влади"

18 березня 2011, 09:19
3508
0
Реклама

Верховна Рада 17 березня прийняла Закон "Про центральні органи виконавчої влади". Відповідний законопроект зареєстровано за №8055але в залишковому варіанті документ прийнято з деякими поправками.

Законом встановлюється система, основні завдання, принципи діяльностіправові засади діяльності, порядок утворення, реорганізації та ліквідації, статус та атрибути центральних органів виконавчої влади. Закон визначає особливості статусу міністерства, повноважень Міністра як члена Кабінету Міністрів та керівника міністерства; заступників Міністра, внутрішню структуру центрального апарату міністерства, худо.

Згідно із Законом, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади утворюються, реорганізовуються та ліквідовуються Президентом України за поданням Премо‘єр - міністра. Перший заступник та заступник Міністра призначаються на посади за поданням Премо‘єр - міністра та звільняються з посад Президентом України.

Зокрема, Премо' єр - міністр України вносити на розгляд Президента України подання про призначення на посади першого заступника міністра та заступника міністра (у разі введення) відповідно до пропозицій міністра.

У разі звільнення міністра перший заступник міністра та заступник міністра (у разі введення) звільняються з посад Президентом України.

Документ також містить норми, які регулюють умови сплати праці та інші питання матеріального забезпечення працівників центральних органів виконавчої влади, а також визначають відповідальність посадових осіб міністерств, інших центральних органів влади. Відповідно до закону, умови сплати праці державних службовців та працівників міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, їх матеріального і побутового забезпечення визначаються законами та актами Кабінету Міністрів України.

Окрім того, встановлюється, що держава має право зворотної вимоги (регресу) до посадових осіб міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, які заподіяли шкоду.

Більш детально про новий Закон читайте у щотижневому електронному виданні "ЮРИСТ & ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини