Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент скасував талон до посвідчення водія

17 березня 2011, 17:55
4276
2
Реклама

Парламент прийняв Законзгідно з яким скасовано існування талона до посвідчення водія (на основі законопроекту № 7066). Відповідні зміни внесені в частина 9 ст. 15 Закону "Про дорожній рух".

У зв'язку з цим необхідно відмітити, що існування талона не виправдане з точки зору Конвенції про дорожній рухзгідно якої право на управління ТС підтверджується тільки відповідним посвідченням.

Крім того, внесені зміни в КоАП. Наприклад, адмінпорушення, передбачені частиною 3 ст. 122 КоАП (перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год, ненадання переваги спецмашинам і інші порушення) тепер розглядатимуть не суди, а органи внутрішніх справ.

Також до компетенції органів внутрішніх справ віднесено складання протоколів за адмінпорушення, передбачені статтями 122-4 і 122-5 КоАП (залишення місця ДТП і порушення порядку установки і використання спецсигналів).

До речі, до цього моменту, в Кодексі взагалі не були вказані органи, уповноважені складати админпротоколы по цих статтях.

Про найважливіші зміни правового поля України читайте в матеріалі щотижневого видання "ЮРИСТ & ЗАКОН" у системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини