Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ даватиме стабілізаційні кредити під заставу нерухомості банку або його власника

15 березня 2011, 16:17
1742
0
Реклама

Постановою правління НБУ від 15 лютого 2011 року № 40 внесені зміни в Положення про надання Національним банком України стабілізаційних кредитів банкам Українищо спрощують отримання стабілізаційних кредитів.

По-перше, НБУ доповнив перелік забезпечення по таких кредитах об'єктами нерухомостіщо належать банку або власникові істотної долі в цьому банку.

Тобто після набуття чинності змін в Положення, така нерухомість може виступати забезпеченням під стабілізаційний кредит.

По-друге, Нацбанк до кінця 2012 року отримує можливість змінити умови кредитного договору по стабілізаційному кредиту, забезпечивши його нерухомістю, що належить банку або власникові істотної долі у банку, якщо дійсне забезпечення не відповідає переліку видів забезпечення, встановленому в додатку 1 до Положення.

Серед видів забезпечення в Переліку вказані держоблігації, боргові цінні папери; урядові гарантії; облігації Державної іпотечної установи; засоби в іноземній валюті.

Іншими словами, якщо основним забезпеченням є нерухомість банку або його власника, а в якості іншого забезпечення використовується майно, що не входить в Перелік, то НБУ до 31 грудня 2012 року має можливість змінити умови стабілізаційного кредиту, наданого банку для підтримки ліквідності.

Зміни доки не набули чинності. Вони почнуть діяти з моменту офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини