Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності новий Порядок сплати ЕСВ за деякі категорії застрахованих осіб

10 березня 2011, 11:48
2255
0
Реклама

З 11 березня 2011 року набуде чинності постанова КМУ від 2 березня 2011 року № 178яким затверджений Порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб.

Мова про сплату ЕСВ за такі категорії осіб:

- військовослужбовців;

- осіб, одержуючих допомогу по догляду за дитиною до досягнення ним 3 років;

- за одного з непрацюючих працездатних батьків, усиновлювачів, опікуна, опікуна, що фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом, а також за непрацюючих працездатних осіб, що здійснюють догляд за інвалідом I групи або за престарілим, одержуючу допомогу або компенсацію;

- за батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, приймальних батьків, одержуючих грошове забезпечення.

За військовослужбовців ЕСВ розраховують і сплачують їх військові частини, а за усіх інших - районні (міські) управліннями праці і соціального захисту населення.

Крім того, Порядком передбачено яким чином робиться розрахунок ЕСВ для вказаних осіб, порядок сплати і усі інші питання, пов'язані з цим.

Одночасно втрачає силу аналогічний Порядок, затверджений постановою КМУ від 25 серпня 2004 роки № 1092.

Необхідно відмітити, що новий порядок істотно не відрізняється від старого. Він затверджений у зв'язку з тим, що з початку цього року набув чинності Закон "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування"згідно з яким усі соціальні збори і внесок в ПФ об'єднані в ЕСВ.

Детальніше про нову постанову Кабміну читайте в електронному бухгалтерському тижневику "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН" у системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини