Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект про земельний кадастр: коло осіб, що мають право на витягання

9 лютого 2011, 09:30
1669
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 8077 про державний земельний кадастр, поданий депутатами Валерієм Бевзенко (ПР), Романом Ткачом (НУНС) і Русланом Лукьянчуком (БЮТ).

Одній з форм надання відомостей, що містяться в Державному земельному кадастрі, являється видача на платній основі витягань з нього (інші - видача довідок про узагальнену інформацію про землі і копій з кадастрової карти). Витягання містить усі відомості, що вносяться в поземельну книгу.

Проект передбачає обов'язковість отримання такого витягання при здійсненні угод відносно земельної ділянки.

На отримання відомостей з Державного земельного кадастру мають право: власники (користувачі), їх спадкоємці, правонаступники юридичних осіб, земучастками, що володіли, особи, в інтересах яких встановлені обмеження, а також уповноважені усіма перерахованими особами.

Крім того, отримати відомості з кадастру мають право органи державної влади і місцевого самоврядування і особа, якій належать речові права на земельну ділянку. Останньому, правда, надаються не усе відомості - виключення складають дані про власників (користувачах) і про документацію по землеустрою, на підставі якої зареєстрований земучасток.

Також про проект № 8077 читайте в матеріалах "У парламенті зареєстрований проект Закону про Державний земельний кадастр"; "Проект закону про земельний кадастр: відомості кадастру будуть доступні в мережі Інтернет"; "Проект закону про земельний кадастр: коли земучасток стає об'єктом громадянських прав"; "Проект земельного кадастру : реєстрація земучастков"; "Проект про земельний кадастр: держакти на землю зникнуть".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини