Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект земельного кадастру : реєстрація земучастков

8 лютого 2011, 16:36
2144
3
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект про державний земельний кадастр (№ 8077), поданий депутатами Валерієм Бевзенко (ПР), Романом Ткачом (НУНС) і Русланом Лукьянчуком (БЮТ).

Державна реєстрація земельної ділянки, згідно з проектом, здійснюється ще до надання її у власність (чи користування) органами державної влади або місцевого самоврядування (ст. 23), вона відбувається шляхом відкриття Поземельної книги.

Для реєстрації потрібна заява особи, якій наданий дозвіл розробляти документацію по землеустрою земельної ділянки при його формуванні для передачі у власність. У випадку об'єднання або розділу раніше сформованих земельних ділянок заява подається власником.

Форма заяви повинна встановлюватися центральним органом держвлади по земельних ресурсах. До заяви додаються електронний документ зі змістом документації по землеустрою, на підставі якої вносяться відомості в Державний земельний кадастр, і документ, що підтверджує оплату послуг по державній реєстрації. Цей перелік необхідних документів є вичерпним.

Вимоги до змісту, структури і технічних характеристик електронного документу затверджуватимуться Кабміном.

Також про проект № 8077 читайте в матеріалах "У парламенті зареєстрований черговий проект Закону про Державний земельний кадастр"; "Проект закону про земельний кадастр: відомості кадастру будуть доступні в мережі Інтернет"; Проект закону про земельний кадастр: коли земучасток стає об'єктом громадянських прав".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини