Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект закону про земельний кадастр: коли земучасток стає об'єктом громадянських прав

8 лютого 2011, 10:07
1422
0
Реклама

У парламенті зареєстрований проект № 8077 Закону про державний земельний кадастр, поданий депутатами Валерієм Бевзенко (ПР), Романом Ткачом (НУНС) і Русланом Лукьянчуком (БЮТ).

Проектом, серед іншого, пропонується внести доповнення Земельний кодексвказати момент, з якого земельна ділянка вважатиметься об'єктом громадянських прав і ввести поняття формування земельної ділянки.

Спеціальною статтею 79-1 Земельного кодексу планується передбачити можливість земельної ділянки виступати об'єктом громадянських прав (тобто, у тому числі бути і об'єктом різного роду договорів, інших угод) виключно з моменту його формування і державній реєстрації права власності на нього.

Під формуванням, у свою чергу, розуміється визначення площі і меж земельної ділянки і внесення інформації про нього в Державний земельний кадастр. Сформованим земельна ділянка вважатиметься з моменту привласнення йому кадастрового номера.

Також про проект № 8077, у тому числі, про відображення відомостей Державного земельного кадастру в мережі Інтернет, читайте "У парламенті зареєстрований черговий проект Закону про Державний земельний кадастр" і "Проект закону про земельний кадастр: відомості кадастру будуть доступні в мережі Інтернет".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини