Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті зареєстрований черговий проект Закону про Державний земельний кадастр

7 лютого 2011, 17:44
1981
0
Реклама

У парламенті зареєстрований проект № 8077 Закону про державний земельний кадастр, поданий депутатами Валерієм Бевзенко (ПР), Романом Ткачом (НУНС) і Русланом Лукьянчуком (БЮТ).

Земельний кадастр в проекті визначений як інформаційна система відомостей про землю і земельні ділянкирозташованих у межах України, їх цільовому призначенні, видах функціонального використання, обмеженнях в їх використанні, а також даних про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінці, розподілі між власниками і користувачами. У нині чинному законодавстві кадастр являється "єдиною державною системою земельно-кадастрових робіт".

У кадастрі повинні міститися відомості про державний кордон, територіально-адміністративні одиниці, обмеження у використанні землі, про земельні ділянки. Усі вони являються за проектом об'єктами Державного земельного кадастру.

У Державний земельний кадастр включатимуться наступні відомості про земельних ділянках: кадастровий номер; місце розташування; опис меж; площа; координати поворотних точок меж; прив'язка поворотних точок меж до пунктів державної геодезичної мережі; відомості про інші об'єкти кадастру, до якого територіально (повністю або частково) відноситься земельна ділянка; категорія земель; функціональне використання; склад угідь з вказівкою контурів будов і споруд; відомості про обмеження у використанні земельної ділянки; відомості про частини земучастка, на які поширюється дія сервітута, договори про суборенду земельної ділянки; нормативна грошова оцінка; експертна грошова оцінка (за наявності); інформація про документацію по землеустрою і оцінці землі, на підставі яких встановлені відомості про земельну ділянку.

У відомості про земельну ділянку також включається інформація про власниках (користувачах) і про зареєстровані речові права на нерухомість.

Закон про Державний земельний кадастр - один з двох законів (другий - про ринок земель)з прийняттям яких, згідно з пунктом 15 Перехідних положень Земельного кодексу, зв'язується зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини