Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Популярні Інтернет-сайти відмовляються рекламувати сигарети

25 лютого 2011, 17:11
1303
1
Реклама

Лідери Інтернету, такі як міжнародні пошукові системи Google, Yahoo, Bing, соціальні мережі Facebook, ВКонтакте, відеохостинг Youtube, eBay Inc - американська компанія, власник популярного інтернет-аукціону - відмовилися від реклами сигарет на своїх сайтах.

Зокрема, на офіційному сайті соціальної мережі Facebook вказано, що "оголошення не повинні містити, сприяти просуванню, поширювати, посилатися на рекламу тютюнових виробів".

Youtube заборонив у себе рекламувати тютюн і тютюнові вироби, включаючи сигарети, сигари, трубки і папір для сигарет. "Ми підтримуємо високі стандарти реклами, яку приймаємо на свій сайт, викладені в спеціальних інструкціях і правилах"- говориться на офіційному сайті Youtube.

Google AdWords теж заборонив рекламу тютюнових виробів, включаючи сигарети, сигари, трубки, електронні сигаретипроте дозволив рекламувати тютюнові аксесуари, такі як запальнички, попільнички, портсигари, а також різну продукцію для допомоги в припиненні паління.

З 31 березня 2011 відмовиться від розміщення реклами алкогольної і тютюнової продукції і соціальна мережа "ВКонтакте".

"З точки зору біохімії, алкоголь і нікотин - такі ж наркотики, як кокаїн і марихуана. Мене не притягають рекламні бюджети наркоторговців, які руйнують розум і підривають здоров'я росіян. Скоро в "ВКонтакте" зникне реклама тютюну і спиртного"- заявив засновник мережі Павло Дуров.

Відмітимо, за даними дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я не менше 17 європейських країн вже заборонили рекламу тютюну через інтернет - Вірменія, Австрія, Хорватія, Кіпр, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Португалія, Румунія, Словенія, Іспанія, Македонія, Туреччина.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини