Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Технічний регламент по маркіровці харчових продуктів набув чинності

25 лютого 2011, 09:00
4655
0
Реклама

Набув чинності наказ Державного комітету з питань технічного регулювання і споживчої політики від 28 жовтня 2010 № 487яким затверджений Технічний регламент відносно правил маркіровки харчових продуктів.

Вимоги технічного регламенту поширюються на маркіровку (етикетування) розфасованих продуктів харчуваннящо реалізовуються кінцевому споживачеві через оптову або роздрібну торгову мережу, а також закладам ресторанного господарства.

Відмічено, що для окремих видів розфасованих харчових продуктів законодавчими актами можуть встановлюватися деталі їх маркіровки, окрім передбачених цим Технічним регламентом (зокрема, маркіровка алкогольних напоїв і тютюнових виробів).

Вимоги до маркіровки харчових продуктів повинні забезпечувати надання споживачеві необхідною, доступною, достовірною і своєчасній інформації про харчовий продукт.

Використання інформації, що вводить в оману споживача заборонено.

Маркіровка харчових продуктів повинна міститизокрема, таку обов'язкову інформацію:

- назва харчового продукту;

- склад харчового продукту з позначенням кількості інгредієнтів (складових);

- кількість харчового продукту у встановлених одиницях виміру;

- тимчасові характеристики зберігання продукту;

- умови зберігання і інші, встановлені Технічним регламентом.

Документ виданий у виконання законодавчих актів України, у тому числі Законів "Про безпеку і якість харчових продуктів", "Про захист прав споживачів", "Про дитяче харчування" і покликаний допомогти споживачам отримувати максимум необхідної інформації про продукти харчування для його усвідомленого придбання і споживання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини