Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснила, як застосовувати штрафні санкції за порушення минулих періодів, виявлені після 1 січня

23 лютого 2011, 10:40
2555
1
Реклама

У листі ДПАУ від 14 лютого 2011 року № 4091/7/23-4017/131 йдеться про застосування штрафних санкцій до платників податків після набуття чинності Податкового кодексу.

Повідомляється, що у разі встановлення органами ДПС порушень, досконалих до 1 січня 2011 рокупо яких в результаті податкових перевірок прийняті податкові повідомлення-рішення після 1 січня 2011 року, застосовуються штрафні санкції, передбачені главою 11 розділу ІІ Кодексу.

Проте при цьому, згідно ст. 58 Конституціїу разі виявлення порушень, здійснених в попередніх періодах (якщо до зміни податкового законодавства ці дії не визнавалися порушеннями), не допускається застосування санкцій, не передбачених нормативними актами, що діяли до 1 січня 2011 року (у разі встановлення завищення суми негативного значення об'єкту оподаткування податком на прибуток; задекларованої суми негативного значення ПДВ; завищення заявленої суми відшкодування з бюджету суми ПДВ, не відшкодованої на момент перевірки).

Детальніше про усі новини у сфері оподаткування і взаємини з Державною податковою службою читайте в популярних щотижневих електронних виданнях "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН" і "Дебет-кредит" у системах ЛІГА :ЗАКОНа також придбавайте ексклюзивний CD- довідник ЛІГА :ЗАКОН "Податковий кодекс у відповідях фахівців ДПС України".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини