Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про зміни порядку оформлення матеріалів ДТП : у разі "легких" аварій співробітників ДАІ викликати не доведеться

17 лютого 2011, 14:46
6190
0
Реклама

Верховна Рада внесла зміни в чинне законодавство, що стосується дорожньо-транспортних подій і виплати страхового відшкодування (законопроект № 4652-д).

Закон передбачає спрощення оформлення матеріалів ДТПу яких відсутні травмовані або загиблі особи, а пошкоджені тільки транспортні засобиі вдосконалення порядку виплати страхового відшкодування.

Внесені зміни в Кодекс про адміністративні правопорушення. Стаття 124 доповнена приміткою наступного змісту :

"Примітка. Обличчя, цивільно-правова відповідальність якого застрахована, звільняється від адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, ушкодження транспортних засобів, що викликає, за умови що учасники ДТП скористалися правом спільно скласти повідомлення про цю подію відповідно до Законом "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

У такому разі можна буде не викликати співробітників ДАІ для складання протоколу, а лише обмежитися запрошенням представників страхової компанії.

Внесені також зміни до Закону "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", якими пункти 1.3 і 1.4 статей 1 викладений в наступній редакції :

"1.3. Потерпілі - юридичні і фізичні особи, життю, здоров'ю і майну яких причинна шкода в результаті ДТП з використанням транспортного засобу;

1.4. Обличчя, відповідальність яких застрахована, - страхувальник і інші особи, які експлуатують забезпечений транспортний засіб на законних підставах".

Детальніше про новий закон читайте в популярному електронному тижневику "ЮРИСТ & ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини