Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Містобудівний закон ухвалений з усіма президентськими поправками

17 лютого 2011, 11:45
5242
0
Реклама

ВР прийняла в цілому урядовий проект Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності". Депутати підтримали усе 11 поправок Президента.

Нагадаємо, Віктор Янукович застосував право вето до цього Закону і повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями.

Закон набуде чинності з дня публікації, за виключенням:

- норм, що стосуються зонування (заборона передавати ділянки в приватну власність або користування для містобудівних потреб за відсутності плану зонування або детального плану території, а також заборона зміни цільового призначення ділянки, що не відповідає плану зонування або детальному плану території), які набувають чинності з 2012 року;

- норм про перерахування замовником усієї суми пайового внеску (єдиним платежем або частинами) на розвиток інфраструктури до здачі об'єкту в експлуатацію, які набувають чинності з 2013 року;

- змін в ряд законів, зокрема, що стосуються різного роду експертиз (екологічною, інвестиційних програм, енергозбереження і так далі), які набувають чинності через 3 місяці з дня набуття чинності Закону.

Кабмін також отримає 3 місяці на приведення нормативних актів у відповідність Закону і на розробку і затвердження законопроекту про скорочення до 60 днів терміну відведення земучастков для містобудівних потреб.

Підбірку аналітичних матеріалів і актуальних новин по темі читайте в розділі "Будівельна реформа"а також ставте свої питання юристові у рамках інтернет-конференції "Містобудівний закон: будівництво за новими правилами".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини