Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Волынец пропонує державі відшкодовувати шкоду обдуреним інвесторам, що не отримали житло

16 лютого 2011, 16:45
1087
2
Реклама

Народний депутат Михайло Волынец (БЮТ) запропонував державі відшкодовувати майнову шкоду, заподіяну фізичним особам, що інвестували у будівництво житла і не отримали у власність об'єкт інвестування, якщо шкода причинна внаслідок скоєння злочину.

Що відповідає законопроект № 8106 поданий автором на розгляд Верховної Ради 14 лютого 2011 року. Їм пропонується здійснювати виплати за рахунок засобів державного або місцевого бюджету у межах відповідних бюджетних призначень.

Для виплат потрібно за проектом 2 умови - наявність шкоди (тобто факт неотримання інвестором житла) і неплатоспроможність винного в здійсненні злочину, який повинен відшкодувати шкоду потерпілому інвесторові.

Схема відшкодування шкоди, запропонована проектом така : судом виноситься ухвала, що зобов'язує винну особу відшкодувати матеріальну шкоду. У разі відсутності у боржника майна, на яке можна обернути стягнення (що підтверджується поверненим старанним документом з відміткою начальника старанної служби про неможливість виконання), потерпілий-інвестор подає старанний документ для виконання органам Державного казначейства для відшкодування в повному об'ємі.

У держави залишається право регресу (поворотної вимоги) до боржника інвестора.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини