Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС: Діючі водійські права не обов'язково доповнювати терміном дії

16 лютого 2011, 11:40
4980
6
Реклама

Прес-секретар Міністра внутрішніх справ Ірина Шинкаренко пояснила деякі особливості відносно порядку видачі посвідчень водія.

На сьогодні Міжнародний дорожній рух регулює Міжнародна Конвенція про дорожній рух 1968 року. Згідно її вимогами, з 29 березня 2011 (додаток 6 Конвенцій) у посвідченні водія має бути вказана дата закінчення терміну його дії.

Україна є учасником Конвенції з 1974 року. Тому тепер усім водіям, які отримають посвідчення на території нашої держави після вказаної дати і мають намір відвідати країни, що входять в Конвенцію, знадобляться водійські документи, до яких внесені вищезгадані дані.

24 вересня 2008 ВР прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно вдосконалення регулювання стосунків у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху". Зокрема, зміни торкнулися надання права на управління транспортними засобами на підставі посвідчення водія зі встановленим терміном дії.

З метою приведення водійських посвідчень у відповідність з вимогами Конвенції МВС зобов'язано розробити зміни постанові Кабміну від 8 травня 1993 № 340 о введенні терміну дії національного водійського посвідчення. Департамент ДАІ МВС вже підготував відповідний проект.

Проектом не передбачається обов'язковий обмін водійських посвідчень - це відбуватиметься поступово за бажанням їх власників.

Нині на території України діють водійські посвідчення 7 видів, у тому числі і зразка СРСР. Усі ці посвідчення залишаються діючими. Проте, ті громадяни, які мають намір перетинати межу зобов'язані мати в посвідченні водія кінцевий термін його діїзгідно з вимогами Конвенції. Ті ж громадяни, що отримали посвідчення раніше і держави, що не перетинають меж, можуть і далі користуватися посвідченнями без внесення змін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини