Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У рамках боротьби з недобросовісною конкуренцією запропоновано вилучати товари для експертизи

8 грудня 2011, 16:10
884
0
Реклама

Кабінет Міністрів пропонує ввести норми, регулюючі порядок вилучення у підприємств сфери торгівлі і послуг зразків товарів, сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів для проведення експертизи. Відповідний законопроект № 9553 розроблений Антимонопольним комітетом України (АМКУ) за власною ініціативою і представлений до парламенту урядом.

Основою для розробки стало збільшення кількості порушень законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Відбір зразків товарів, сировини, матеріалів і так далі для експертизи планується проводити з оплатою вартості зразків і проведених досліджень (експертизи) за рахунок засобів держбюджету. При цьому законопроектом передбачено, що у разі встановлення порушення статті 151 Закону "Про захист від недобросовісної конкуренції", порушник відшкодовує усі ці витрати. Повноваження по відбору закріплюються за АМКУ.

Законопроект пропонує внести зміни Закон "Про Антимонопольний комітет України" і Закон "Про захист від недобросовісної конкуренції".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини