Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк визначив порядок проведення купівлі-продажу інвалюти на умовах "своп"

8 грудня 2011, 13:37
920
0
Реклама

Постановою Правління НБУ від 05.12.2011 р. № 434 затверджений Порядок проведення Нацбанком операцій по купівлі-продажу іноземної валюти на умовах "своп". Метою проведення таких операцій є підтримка ліквідності банків.

Розраховувати на "підтримку" НБУ зможуть банки, що здійснюють діяльність не менш одного роки після отримання банківської ліцензії і генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій, мають генеральну ліцензію, що дозволяє торгівлю інвалютою на валютному ринку, а також вчасно погашають кредити НБУ і відсотки за користування ними.

Відповідно до Порядку, обов'язковою умовою здійснення операції "своп" між НБУ і банками являється укладення додаткового (до генеральної угоди про порядок проведення операцій на міжбанківському валютному ринку) договору про порядок укладення угод "своп" .

Операції "своп" між НБУ і банками здійснюються з іноземними валютами 1-ої групи Класифікатора іноземних валют і банківських металів.

Мінімальний об'єм коштів по операції "своп" складає 10 млн. гривен і розраховується по першій частині операції "своп".

НБУ, згідно з Порядком, має право достроково припинити з банком операції "своп" на підставах, викладених в генеральній угоді про порядок проведення операцій на міжбанківському валютному ринку. Причинами дострокового припинення можуть бути: порушення банком встановлених економічних нормативів і проведення ним ризиковій діяльності, порушення ним валютного законодавства, порушення законодавства по попередженню і протидії легалізації злочинних прибутків і фінансуванню тероризму, проведення банком сумнівних операцій, невиконання ним своїх зобов'язань за угодами, ув'язненими з НБУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини