Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ветував закон про новий механізм розрахунку за газ і електроенергію

6 грудня 2011, 18:00
2539
1
Реклама

Президент України прийняв рішення ветувати Закон "Про внесення змін до деяких законів України за розрахунками за природний газ і електричну енергію". Про це повідомляється на його офіційному веб-сайті.

Закон, прийнятий парламентом 15 листопада 2011 року, передбачав впровадження механізму проведення розрахунків за спожиті енергоносії (газ і електроенергію) підприємствами теплоенергетики і водопостачання шляхом відкриття поточних рахунків із спеціальним режимом використання для зарахування на них плати за послуги з тепло- і водопостачанню від усіх категорій споживачів.

Розподіл засобів з цих рахунків повинен був здійснюватися уповноваженими банками по спеціальному алгоритму - без використання платіжних доручень, в порядку, що встановлюється найвищими органами виконавчої влади - міністерствами і національними комісіями.

Президент погодився з необхідністю забезпечити поліпшення стану розрахунків за енергоносії, проте виразив до закону ряд зауважень. Зокрема, із його точки зору, закон не передбачає гарантій захисту поточних рахунків із спеціальним режимом використання, що може створити умови для зловживань шляхом звернення стягнення і призупинення операцій на таких рахунках з використанням механізмів судового процесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини