Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинуслуг підвищила вимоги до головних бухгалтерів финучереждений

26 грудня 2011, 18:00
1888
0
Реклама

Розпорядженням Госфинуслуг № 707 від 24.11.2011г. посилені вимоги до головних бухгалтерів фінансових установ.

Зокрема, з набуттям чинності нових вимог, головний бухгалтер фінансової установи повинен буде мати стаж роботи на керівних посадах, пов'язаних з фінансовою або бухгалтерською діяльністю, або стаж роботи на ринках фінансових послуг на посадах, пов'язаних з фінансовою або бухгалтерською діяльністю, - не менше трьох років. Згідно з діючими нормами, такий стаж повинен складати не менше двох років, зокрема, на ринках фінансових послуг - не менше 1 року (для головного бухгалтера кредитної спілки - стаж роботи на посадах, пов'язаних з фінансовою або бухгалтерською діяльністю, - не менше трьох років, для головного бухгалтера ломбарду - стаж роботи на посадах, пов'язаних з фінансовою або бухгалтерською діяльністю, - не менше двох років).

Крім того, головний бухгалтер повинен мати базову або повну вищу освіту відповідного напряму підготовки. Нагадаємо, зараз формально закріплено правило про наявність вищої освіти без вказівки напряму підготовки.

Окрім цього, Професійні вимоги до керівників і головних бухгалтерів фінансових установ, затверджені розпорядженням Госфинуслуг № 1590 від 13.07.2004 р., також доповнені визначенням поняття "головний бухгалтер фінансової установи". Таким є головний бухгалтер, що очолює створену бухгалтерську службу у фінансовій установі, штатний бухгалтер фінансової установи, якщо у фінансовій установі бухгалтерська служба на чолі з головним бухгалтером не створена, особа, що його заміщає, або особа, на яку покладено ведення на договірних началах бухгалтерського обліку, зокрема: позаштатний фахівець з бухгалтерського обліку, зареєстрований як фізособа - підприємець, що здійснює підприємницьку діяльність без утворення юридичної особи, і фахівець з бухгалтерського обліку централізований бухгалтерії або аудиторський фірма.

Розпорядження набуває чинності з дня його офіційної публікації, при цьому до штатних головних бухгалтерів фінансових установ, якщо у фінансовій установі створена бухгалтерська служба на чолі з головним бухгалтером, призначеним на посаду до набуття чинності цього розпорядження, вимоги відносно стажу роботи застосовуються з 1 липня 2012 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини