Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ухвалив Закон "Про відновлення платоспроможності боржника і визнання його банкротом" в новій редакції

22 грудня 2011, 12:00
3932
1
Реклама

Сьогодні, 22.12.2011 р. Верховна Рада ухвалила Закон "Про відновлення платоспроможності боржника і визнання його банкротом" в новій редакції на підставі урядового законопроекту № 8531.

Згідно нової редакції, інформація про збудження поділа про банкрутство викладатиметься в мережі Інтернет - на офіційній сторінці Вищого господарського суду України - не пізніше наступного дня після прийняття відповідного визначення. Доступ до сторінки буде вільним і безкоштовним.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів буде вводиться одночасно зі збудженням провадження у справі про банкрутство.

Оцінювати майно, що бере участь в ліквідаційній процедурі, буде сам ліквідатор. Початковою вартістю цілісного майнового комплексу, згідно із законом, буде уся сукупність визнаних вимог кредиторів.

Порядок призначення судом арбітражних керівників істотно змінений, тепер вони призначатимуться на підставі автоматизованого відбору (за імовірнісним принципом). Впродовж шести місяців з дня набуття чинності Закону арбітражний керівник повинен буде замінити ліцензію на право здійснення діяльності арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора) на свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора), яке згідно нової редакції Закону надає право на здійснення такої діяльності. Після закінчення цього терміну ліцензії на право здійснення діяльності арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора) втрачають силу.

Не пройшли в другому читанні зміни, що стосуються норм про збільшення термінів процедури санації (передбачалося продовжити її до 18 місяців), про введення мораторію на задоволення вимог кредитора на підготовчому засіданні, про задоволення вимог кредиторів, що пропустили терміни для пред'явлення претензій, в 5-у чергу. Заяви про порушення справ про банкрутство судом як і раніше прийматимуться в течії 5 днів, а не 3-х, як це передбачалося текстом проекту після першого читання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини