Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба: митні ліцензійні склади продовжують функціонувати на підставі старих ліцензій

19 грудня 2011, 10:31
636
0
Реклама

Листом від 06.12.2011 р. № 12/2-12.1/2958-ЕП, адресованим Харківській обласній митниці, Держмитслужба нагадала свою позицію про те, що до законодавчого врегулювання питання видачі або переоформлення ліцензій на право відкриття і експлуатації митних ліцензійних складів, допускається продовження їх роботи на підставі ліцензій, виданих на умовах, визначених Положенням про відкриття і експлуатацію митних ліцензійних складів, затвердженим наказом Держмитслужби від 31.12.96 № 592.

Нагадаємо, Законом № 2608 - VІ від 19.10.2010 р. частина друга статті 216 Митного кодексущо передбачає ліцензування діяльності, пов'язаної з відкриттям і експлуатацією митних складів, виключена. Таким чином була вирішена колізія правового регулювання, коли ТК передбачалося ліцензування такої діяльності, а спеціальний закон, регулюючий правовідносини у сфері ліцензування (ст.9 Закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності") ніколи не передбачав ліцензування діяльності по створенню і експлуатації митних складів.

Дійсно, колізії тепер не існує, а ось на практиці виникає питання: яким чином сьогодні можна відкрити митний склад, адже Положення, на яке посилається Держмитслужба, як і раніше говорить про ліцензування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини