Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент удруге ветував Закон "Про охоронну діяльність". Коментар Президента УФПБ Сергія Шабовты

19 грудня 2011, 11:15
5521
1
Реклама

14 грудня 2011 року Президент ветував Закон "Про охоронну діяльність", прийнятий Верховною Радою 17.11.2011 р. з урахуванням його пропозицій.

Як випливає з нових пропозицій Президента, обнародуваних на його офіційному сайті, вказаний закон потребує доопрацювання в частині підстав для припинення ліцензії на охоронну діяльність, а також підстав для ухвалення рішення про усунення недоліків.

Зокрема, законом не визначені основи для припинення дії ліцензії. Так, частина п'ята статті 7 Закону передбачає, що дія ліцензії припиняється на підставах, передбачених нормами цього ж Закону, вказаними у відповідних статтях (посилання на них дається в цій же статті), при цьому жодна з названих норм підстав для припинення дії ліцензії не містить.

Друге істотне зауваження торкається частини четвертої статті 7 Закону, яка передбачає, що рішення про усунення недоліків приймається на підставах, передбачених частями 3 і 4 статті 11 вказаного закону.

На думку Президента, з цього положення не ясно, про які недоліки і підстави для ухвалення рішення про їх усунення говориться, адже положення частин 3и 4 статті 11 торкаються вимог відносно наявності у персоналу охорони при виконанні функціональних обов'язків ознак його приналежності до відповідного суб'єкта охоронної діяльності і відповідного посвідчення, а не підстав для ухвалення рішення про усунення недоліків.

Крім того, Президент вказав на ще один недолік юридичної техніки. Ветований закон оперує поняттям "відміна державної реєстрації суб'єкта господарювання"тоді як Закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців" говорить про "проведенні державної реєстрації припинення юридичної особи".

ЕКСПЕРТНА ДУМКА

Вторинне ветування Закону "Про охоронну діяльність" прокоментував для ЛІГА :ЗАКОН Президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта:

Сергій Шабовта, Президент Українській федерації професіоналів безпеки

"Повторне вето Президента України на Закон "Про охоронну діяльність" є однозначним свідченням неузгодженості позицій Адміністрації Президента і Верховної Ради України.

Побажання Глави держави, підготовлені його апаратом, виражено тяжіють до посилення каральної функції Закону.

Складається обтяжливе відчуття, що основне завдання і першого і другого вето - перетворити Закон на відлагоджений механізм відбору ліцензій.

Не думаю, що подібна закулісна метушня навколо документу, якого ринок чекає вже більше 20 років, випадкова. Боюся, що це - частина процесу по дискредитації ринку безпеки в Україні".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини