Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За розсилку спаму, що викликає порушення прав, свобод і законних інтересів, пропонують ввести карну відповідальність

13 грудня 2011, 17:20
5690
11
Реклама

Проект Закону № 9575 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно відповідальності за "посягання" у сфері інформаційної безпеки представлений у Верховній Раді депутатом Володимиром Олейником (ПР).

Законопроект містить статтю, яка може ввести в Карний кодекс відповідальність за порушення правил здійснення масових розсилок електронних повідомлень.

Так, за порушення правил здійснення таких розсилок, що викликає умисне істотне порушення реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних або юридичних осіб, державних або громадських інтересів, пропонується накладати відповідальність у вигляді штрафу від 17 000 грн. до 34 000 грн., або обмеження свободи на термін від двох до п'яти років, або у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Якщо ж такі дії спричинили тяжкі наслідки, то покаранням вже може стати позбавлення волі на строк до 8 років.

Одночасно з цим автор пропонує прибрати з УК статті, що передбачають відповідальність за незаконне розголошування лікарської таємниці, таємниці медогляду, порушення таємниці голосування, порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфною або іншої кореспонденції, таємниці усиновлення; статтю 182, передбачаючу відповідальність за порушення недоторканості приватного життя, і ряд інших статей.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини