Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку пропонує дозволити перевірки суб'єктів господарювання у сфері торгівлі без попередження останніх

12 грудня 2011, 12:57
3769
0
Реклама

На сайті Мінекономрозвитку для обговорення обнародуваний проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України", що пропонує змінити порядок проведення перевірок суб'єктів господарювання у сфері торгівлі і послуг Держінспекцією по захисту прав споживачів.

Згідно Закону "Про основні начала державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" планові перевірки вказаних суб'єктів можуть проводиться за умови їх повідомлення не менше чим за 10 днів, а позапланові, по зверненнях юридичних і фізичних осіб про порушення суб'єктом господарювання законодавства, - за наявності згоди центрального органу виконавчої влади на їх проведення.

Мінекономрозвитку вважає, що такі норми істотно знижують рівень захисту прав споживачів, а тому їх дія не повинна поширюватися на здійснення заходів держконтролю і нагляду у сфері захисту прав споживачів, а також нагляду за якістю і безпекою продукції.

Крім того, законопроектом пропонують врегулювати питання з подальшою долею продукції, знятої з реалізації при проведенні перевірок. Для цього передбачається встановити, що порядок поводження з такою продукцією регулюється Законом "Про вилучення з обороту, переробці, утилізації, знищенні або подальшому використанні неякісної і небезпечної продукції".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини