Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді пропонують голів судів зробити відповідальними за роботу з відвідувачами

8 листопада 2011, 16:55
925
0
Реклама

Народний депутат з фракції НУНС, Юрій Кармазинпредставив в Раду на розгляд свій законопроект № 9419що покладає додаткові обов'язки на голів судів загальної юрисдикції і Державну судову адміністрацію (ГСА).

За головами місцевих, апеляційних і Вищого спеціалізованого судів Ю. Кармазин хоче закріпити забезпечення організації роботи апарату суду по прийому заяв від фізичних і юридичних осіб, клопотань і всяких інших документів. Забезпечення для ФЛ і ДЗИГ можливості ознайомитися з судовими справами у судах також за проектом стане "головним болем" голів.

Голова Вищого спеціалізованого суду, окрім цього, відповідатиме, згідно з проектом, за публікація рішень цього суду в Єдиному реєстрі судових рішень.

На судову адміністрацію автор має намір покласти обов'язок підвищувати кваліфікацію суддів і працівників апаратів судів з питань користування комп'ютерною технікою, інформаційними базами, новими програмами документообігу і іншими інноваціями в цій сфері.

Виготовлення копій судових рішень і матеріалів справ, а також фінансування будівництва і ремонту приміщень судів, устаткування місць для відвідувачів і створення належних умов для їх перебування там - усе це також віднесено проектом до компетенції судової адміністрації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини